حساسیت به عسل
۳۰ مرداد ۱۴۰۳/
  • توسط تیم تولید محتوا عسل لاویچ
  • 8
  • 0

عسل می تواند در انسان حساسیت ایجاد کند. حساسیت به عسل از شایع ترین موارد مضرات عسل است.

عسل ماده ای طبیعی و شیرین است که توسط زنبورهای عسل تولید می شود و خواص درمانی بسیاری دارد چرا که حاوی اسید های آمینه، ویتامین ها و آنتی اکسیدان های فراوان می باشد و شاید کمتر کسی به مضرات عسل توجه داشته باشد و یا اصلا بداند که عسل هم در بدن افراد حساسیت ایجاد می کند.

برخی از افراد بعد از خوردن عسل علائمی چون حالت تهوع و سوزش معده، سوزش گلو، دل درد، سر درد، خارش پوستی، تنگی پوست و … را نشان می دهند. عسل لاویج در این مقاله قصد دارد شما را با حساسیت به عسل و علائم و روش های درمانی این حساسیت آشنا نماید.

عوارض ناشی از حساسیت به عسل

بعضی از افراد به عسل آلرژی دارند که البته این حساسیت به عسل بیشتر هنگام مصرف عسل خام اتفاق می افتد. عسل خام عسلی است که حرارت ندیده و تصفیه نشده است و مستقیما از زنبوردار به دست مصرف کننده رسیده است. عسل خام عسلی پاستوریزه نشده است که به دلیل وجود بره موم و گرده های گل در آن، عسلی آلرژی زاست.

عسل خام چون آغشته به گرده گیاهانی چون گندم سیاه، آفتابگردان ها، بید، اکالیپتوس، لاله ها، بلوط، داغداغان و سایر گیاهان منطقه است، حساسیت به عسل را در افراد ایجاد می کند. اگر به نوع خاصی از گرده حساسیت داشته باشید و این گرده در عسل خام وجود داشته باشد در این صورت خوردن آن عسل در بدن فرد حساسیت ایجاد می نماید.

توجه داشته باشید که گل هایی مانند گل آفتابگردان که گرده افشانی بالایی دارند از این رو عسل این گیاهان هم دارای گرده گل فراوانی خواهد بود پس مصرف این نوع عسل برای افراد دارای آلرژی به عسل خام مناسب نخواهد بود.

علائم حساسیت به عسل

افرادی که حساسیت به عسل دارند بعد از خوردن عسل دچار عارضه های پوستی، خس خس سینه و تنگی نفس، خارش، سوزش گلو، دل درد، سر درد، دل پیچه، نفخ، سرگیجه، عطسه، اسهال، استفراغ، شوک آنافیلاکسی، حالت تهوع، تعریق زیاد، ضربان قلب بالا، غش کردن، خارش زبان، ورم زبان، آبریزش بینی و … می شوند.

در زمان حساسیت به عسل چه باید کرد؟

اگر حساسیت های فصلی دارید خصوصا در زمان بهار که گرده گل ها در هوا بسیار بالاست احتمال اینکه بعد از خوردن عسل ارگانیک هم حساسیت داشته باشید وجود دارد.

بدانید که اگر فردی در خانواده شما حساسیت به عسل خام دارد پس احتمال حساسیت در شما هم بالا خواهد بود.

مصرف بیش از اندازه عسل خام هم می تواند عاملی برای بروز حساسیت به عسل در فرد باشد. میزان مصرف مجاز عسل در طول روز به جنس فرد، وزن و نوع فعالیت هر فرد متفاوت است و اگر فرد بیش از حد معمول عسل را مصرف کند احتمال دارد که دچار حساسیت به عسل شود.

اگر پس از مصرف عسل علائم حساسیت را به صورت شدید نشان دادید مصرف این ماده را قطع کرده و  حتما در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید زیرا شوک آنافیلاکسی شدید ترین واکنش حساسیت به عسل در افراد می باشد که بعد از چند دقیقه بعد از مصرف رخ می دهد که یک واکنش ناگهانی و بسیار خطرناک در فرد است. پس از مراجعه به دکتر، آدرنالین بدون اتلاف وقت به فرد نشان دهنده حساسیت به عسل تزریق می شود تا فرد به زندگی باز گردد.

در برخی از موارد که حساسیت به عسل کم است و علائم خفیفی بروز نموده می توانید با خوردن یک قرص آنتی هیستامین به این علائم پایان داده و به وضعیت معمول باز گردید. مصرف سرکه سیب هم می تواند در بهبود علائم حساسیت به عسل مفید عمل کرده و تا حدودی علائمی چون استفراغ و تهوع را التیام دهد. سرکه سیب سیستم لنفاوی را در بدن پاک سازی نموده و به بهبود علائم حساسیت به عسل کمک می کند.

اضافه کردن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نحوه ارسال محصولات

همراهان گرامی عسل لاویچ سلام؛

به اطلاع می رساند ارسال به شهرستان فقط با هماهنگی تلفنی انجام می پذیرد.

لطفا پس از واریز وجه در صفحه پرداخت و ارسال اطلاعات واریز، جهت هماهنگی ارسال با شماره ۰۹۱۲۲۱۷۱۲۱۸ آقای فرخی تماس حاصل نمایید.

ارسال در تهران نیز توسط پیک و با هماهنگی مشتری گرامی خواهد بود.

This will close in 30 seconds